/, LinkedIn, Online Marketing, Webinar/Webinar via Facebook Live kan, mits…

Webinar via Facebook Live kan, mits…

Overweeg je een webinar te geven via Facebook Live? Hierbij mijn ervaring.

Ik wilde graag mijn kijkers laten zien hoe je een LinkedIn Bedrijfspagina aanmaakt. Beetje klikken binnen LinkedIn ging nog goed maar toen ik een zijstap richting CampagneBeheer maakte, vloog ik eruit. Nu kan dat gebeuren, ware het niet dat ik dat niet doorhad. Lach niet.Een statische powerpointpresentatie is waarschijnlijk het meest veilig of binnen eenzelfde webomgeving blijven, kan ook.

Ik had namelijk ook nog de pech dat vlak voor de start van het webinar mijn computer de webcam (gekoppeld aan groot scherm) niet zag waardoor ik moest uitwijken naar mijn Macbook (klein scherm). Dit had tot gevolg dat ik hier maar op één scherm tegelijk kon kijken. Op het moment dat het beeld bleef hangen, zag ik de reacties van de kijkers dus niet en ratelde ik vrolijk door totdat ik door mijn zus werd gebeld… oeps.

Ik moest het webinar weer opnieuw opstarten. Niet handig dus. Zorg dat je op twee schermen werkt waardoor je ziet wat je deelnemers zien.

Zorg dat je webinar vindbaar is op de pagina

Het ‘vinden’ van het webinar op je Facebookpagina was ook een dingetje. Achteraf ontving ik een aantal berichten van mensen die het webinar niet konden vinden. Communiceer dat dus goed van tevoren. Een gemiste kans.

Aan de linkerkant van je Facebookpagina staat een kopje ‘Video’s’. Op het moment dat je live bent, komt daar in kapitalen en rood LIVE naast te staan. Dáár moet men op klikken. Maar als je dat niet weet…

Facebook Screen Sharing extensie

Mocht je overwegen een webinar via Facebook Live te gaan doen, heb je in geval de Chrome Extensie Facebook Screen Sharing nodig. Zonder deze extensie kun je je scherm niet delen.

Na afloop slaat Facebook de video voor je op.

Het geven van een webinar is erg goed voor de interactie op je pagina en dus voor het bereik van je volgers. Dat dan weer wel.

Na deze ervaring ga ik toch voor ‘gewone’ webinarsoftware zoals WebinarGeek.

Punt is alleen bij dat soort aanbieders dat je direct aan een maandelijks bedrag vastzit. Ik zou liever voor een strippenkaart-constructie kiezen. Ik geef niet elke maand een webinar maar daar betaal je dus wel voor.

We denken er nog even over.

Wordt vervolgd.

Door |2019-02-25T11:43:24+00:0011 februari 2019|Facebook, LinkedIn, Online Marketing, Webinar|0 Reacties

Geef een reactie