Ik miste online een plek, voor mensen met een chronische ziekte, waar ik allerlei handige, slimme hulpmiddelen kon vinden. Bovendien kwam ik in mijn werk binnen de zorg en de farmaceutische industrie vaak genoeg mooie, handige middelen tegen die ik vervolgens online nergens meer terug zag. Dat moest anders, vond ik. Vandaar MediWeetjes.nl. Maar help, hoe onderhoud ik zo’n mooi initiatief in mijn eentje? Dat valt niet mee. Dus mocht je het leuk vinden een bijdrage te leveren aan dit platform, dan hoor ik dat graag. Oja, je kunt MediWeetjes natuurlijk ook volgen via Facebook.

MediWeetjes.nl is de plek waar je als (chronisch) zieke praktische informatie vindt waar je direct iets aan hebt.  Op MediWeetjes zijn nieuwe ontwikkelingen en innovaties snel vindbaar, ingedeeld op categorie. We brengen ontwikkelaar en doelgroep sneller bij elkaar.

Omdat het leven met een (chronische) ziekte al zwaar genoeg is, is het belangrijk dat mensen snel op de hoogte zijn van praktische hulpmiddelen. Hulpmiddelen die het leven met een ziekte lichter maken.

MediWeetjes.nl is een nieuw online platform dat op toegankelijke en journalistieke wijze informeert over nieuwe medische ontwikkelingen en innovaties.

Eén platform met ondersteunende informatie

Vanaf 2040 heeft meer dan de helft van de bevolking een chronische ziekte of aandoening. Denk hierbij aan artrose en diabetes, hart- en vaatziekten en psychische stoornissen. Het belang van goed vindbare, ondersteunende en praktische informatie neemt daardoor alleen maar toe.

Door gebrek aan online kennis, vaardigheden en mogelijkheden, blijven veel innovaties en ontwikkelingen onbekend bij het grote publiek. Door  een online plek in te richten waar deze informatie wél vindbaar is, profiteert men ook sneller.

Denk hierbij niet alleen aan mensen met een (chronische) ziekte maar ook mensen die niet ziek zijn. Door weetjes via social media te delen doen we ook direct iets aan het taboe rondom zoals hiv, psychische stoornissen en migraine.

Wist jij bijvoorbeeld dat als bij mensen met hiv het virus niet meer in het bloed wordt gemeten, zij ook het virus niet meer kunnen overdragen? Precies, van die (medi)weetjes dus.

We zorgen voor meer kruisbestuiving

Door medische ontwikkelingen te delen met een groot publiek willen we zorgen voor meer kruisbestuiving. Op dit moment ontwikkelt iedereen van alles zonder dat men het van elkaar weet. Is er een gave app in ontwikkeling voor mensen met de Ziekte van Crohn of Colitus Ulcerosa? Waarom dan dezelfde toepassing niet doorontwikkelen voor andere ziektes?

Kortom, genoeg reden om een platform in te lanceren dat verder gaat dan de ziekte zelf.

Naar MediWeetjes.nl

Meer weten over MediWeetjes?

Bekijk de website

Naar MediWeetjes.nl